• facebook
  • sns04
  • twitter
  • linkedin
Vala'au mai ia i matou: +86-838-3330627 / +86-13568272752
itulau_ulu_bg

Feso'ota'iga eletise eletise maualuga i Saina

Ole eletise ole maualuga ole eletise (UHV eletise eletise) na faʻaaogaina i Saina talu mai le 2009 e faʻafeiloaʻi uma ai le eletise (AC) ma le eletise saʻo (DC) i mamao mamao e vavae ese ai punaoa malosi a Saina ma tagata faʻatau.O lo'o fa'aauau pea le fa'alauteleina o le malosi o le AC ma le DC ina ia fa'afetaui le fa'atupuina o mana'oga fa'atau ae fa'aitiitia le gau o fa'asalalauga.O le fa'aleleia atili o le fa'apalapala o le a maua mai i le suia o le gaosiga o le gaosiga maualalo, o lo'o tu latalata i le gataifale, e fa'aonapo nei fa'atuputelega maualuga ma fa'aitiitia le filogia e lata ane i puna'oa malosi.
Vaega fa'amama mo le UHVDC

Talaaga

Talu mai le 2004, o loʻo faʻatupulaia le faʻaaogaina o le eletise i Saina i se fua faatatau e leʻi tupu muamua ona o le televave o le tuputupu aʻe o vaega o pisinisi.O le faaletonu tele o sapalai i le 2005 na afaina ai le tele o kamupani Saina.Talu mai lena taimi, o Saina ua matua'i fa'afaigaluegaina le eletise ina ia mafai ai ona fa'amalieina mana'oga mai alamanuia ma fa'amautu ai le tuputupu a'e o le tamaoaiga.O malosiaga fa'apipi'i ua amata mai le 443 GW i le fa'ai'uga o le 2004 i le 793 GW i le fa'ai'uga o le 2008. O le fa'aopoopoga i nei tausaga e fa e tutusa ma le tusa ma le tasi vaetolu o le aofa'i o le malosi o le Iunaite Setete, po'o le 1.4 taimi le aofa'i o le malosi o le Iunaite Setete. Japan.During le vaitaimi lava lea e tasi, ua siitia foi le taumafaina o le malosi faaletausaga mai le 2,197 TWh i le 3,426 TWh.O le eletise o Saina e faamoemoe e oo atu i le 6,800-6,900 TWh i le 2018 mai le 4,690 TWh i le 2011, mai le faʻaogaina o le eletise e oʻo atu i le 1,463 GW. i le 2011, o le 342 GW o le hydropower, 928 GW koale-mu, 100 GW matagi, 43GW faaniukilia, ma le 40GW kasa faalenatura. Saina o le lalolagi le tele o le faaaogaina o le eletise i le 2011.

Tuuina atu ma tufatufaina atu

I luga o le faʻasalalauga ma le tufatufaina atu, ua taulaʻi le atunuʻu i le faʻalauteleina o le gafatia ma faʻaitiitia le gau e ala i:

1. fa'apipi'i mamao mamao tele-maualuga-voltage sa'o le taimi nei (UHVDC) ma ultra-maualuga-voltage alternating current (UHVAC) felauaiga

2. faʻapipiʻi maualuga-lelei amorphous transformers uʻamea

Fa'asalalauga UHV i le lalolagi atoa

UHV transmission ma le tele o UHVAC circuits ua uma ona fausia i vaega eseese o le lalolagi.Mo se faʻataʻitaʻiga, 2,362 km o le 1,150 kV circuits na fausia i le USSR muamua, ma 427 km o 1,000 kV AC circuits ua fausia i Iapani (Kita-Iwaki powerline).O laina faʻataʻitaʻi o fua eseese o loʻo maua foi i le tele o atunuu.Ae ui i lea, o le tele o nei laina o loʻo faʻaogaina nei i lalo o le voltage ona o le le lava o le mana manaʻomia poʻo isi mafuaaga.E itiiti fa'ata'ita'iga o le UHVDC.E ui lava o loʻo i ai le tele o ± 500 kV (poʻo lalo) taamilosaga i le salafa o le lalolagi, e na o le pau lava le taamilosaga o loʻo galue i luga aʻe o lenei faitotoʻa o le eletise eletise ole Hydro-Québec ile 735 kV AC (talu mai le 1965, 11 422 km le umi i le 2018) ma Itaipu ± Poloketi 600 kV i Pasila.I Rusia, o galuega faufale i luga o le 2400 kilomita le umi bipolar ± 750 kV DC laina, le HVDC Ekibastuz–Centre na amata i le 1978 ae e leʻi maeʻa.I Amerika i le amataga o le vaitau o le 1970 na fuafuaina ai se laina eletise 1333 kV mai Celilo Converter Station i Hoover Dam.Mo lea fa'amoemoe na fausia ai se laina eletise fa'ata'ita'i pu'upu'u lata ane i Celilo Converter Station, ae le'i fausia lava le laina i Hoover Dam.

Mafua'aga mo le fa'asalalauina o le UHV i Saina

O le faaiuga a Saina e alu mo le UHV e faʻavae i luga o le mea moni o punaoa malosi e mamao ese mai nofoaga autu.O le tele o punaoa eletise o loʻo i le itu i sisifo, ma le koale o loʻo i matu i sisifo, ae o uta tetele o loʻo i sasaʻe ma saute.Ina ia fa'aitiitia le gau o fa'asalalauga i se tulaga e mafai ona fa'atonutonuina, o le fa'asalalauga UHV ose filifiliga talafeagai.E pei ona faalauiloa e le State Grid Corporation a Saina i le 2009 International Conference on UHV Power Transmission i Beijing, Saina o le a faafaigaluegaina le RMB 600 piliona (pe tusa ma le US$88 piliona) i le atinae o le UHV i le va o le taimi nei ma le 2020.

O le fa'atinoina o le fa'asologa o le UHV e mafai ai ona fausia ni fale fou, mama, ma sili atu ona lelei le gaosiga o le eletise e mamao ese mai nofoaga tutotonu.O fale eletise tuai i gataifale o le a tapuni.O lenei mea o le a faʻaititia ai le aofaʻi o le filogia o loʻo i ai nei, faʻapea foʻi ma le filogia o loʻo lagona e tagatanuu i totonu o nofoaga i le taulaga.O le faʻaogaina o fale tetele tutotonu e maua ai le faʻavevelaina o le eletise e itiiti foi le faʻaleagaina nai lo pusa taʻitasi e faʻaaogaina mo le mafanafana o le taumalulu i le tele o aiga i matu. o loʻo faʻatapulaʻaina nei le faʻalauteleina o le malosi o le savili ma le la aʻo faʻalauteleina le maketi mo taʻavale eletise mamao i Saina.

UHV ta'amilosaga ua mae'a pe o lo'o fausia

E oʻo mai i le 2021, o taʻaloga UHV o loʻo faʻatinoina e:

UHVDC felauaiga

 

Ole laina ole UHV o lo'o fausia/I tapenaga o:

1654046834(1)

 

Feeseesea'iga ile UHV

O loʻo i ai le feeseeseaiga pe o le fausiaina o loʻo tuʻuina mai e le State Grid Corporation o Saina o se fuafuaga e sili atu ona pulepulepule ma tau faasaga i le suiga o le eletise.

A'o le'i faia le Maliega a Paris, lea na tatau ai ona aveese le koale, suauu ma le kesi, sa i ai feeseeseaiga i luga o le UHV talu mai le 2004 ina ua faatuina e le State Grid Corporation a Saina le manatu o le fausiaina o le UHV.O le finauga ua taulai i le UHVAC ae o le manatu o le fausiaina o le UHVDC ua talia lautele. O mataupu sili ona finauina o le fa o loʻo lisiina i lalo.

  1. Saogalemu ma fa'atuatuaina mataupu: Faatasi ai ma le fausiaina o le tele ma le tele o laina eletise UHV, o le laina eletise i le atunuu atoa e fesoʻotaʻi atili ma sili atu ona malosi.Afai e tupu se faʻalavelave i se laina e tasi, e faigata ona faʻatapulaʻaina le aafiaga i se vaega itiiti.O lona uiga o lo'o fa'atupula'ia le avanoa e maua ai le pe'e.E le gata i lea, atonu e sili atu ona afaina i faiga faatupu faalavelave.
  2. Mata'upu tau maketi: O isi laina uma o le UHV i le lalolagi o lo'o fa'agaoioia i le taimi nei i lalo ifo o le voltage ona e le lava le mana'oga. Ole gafatia ole fa'asalalauga mamao e mana'omia ai su'esu'ega loloto atili.E ui lava o le tele o alaoa o le koale o loʻo i le itu i matu sisifo, e faigata ona fausia fale eletise i le koale aua latou te manaʻomia le tele o le vai ma o se mea itiiti lava i le itu i matu sisifo o Saina.Fa'atasi ai ma le atina'eina o le tamaoaiga i Sisifo o Saina, o le mana'oga mo le eletise ua fa'ateleina i nei tausaga.
  3. Siosiomaga ma tulaga lelei: O nisi tagata atamamai e finau e faapea o laina UHV o le a le faasaoina le tele o fanua pe a faatusatusa i le fausiaina o nofoaafi faaopoopo mo le faateleina o le felauaiga o le koale ma le gaosiga o le eletise i le lotoifale. fa'alavelave.O le isi fa'afitauli o le fe'avea'i lelei.O le fa'aogaina o le vevela ma le malosi fa'atasi i le tagata fa'aoga e sili atu le malosi nai lo le fa'aogaina o le paoa mai laina mamao mamao.
  4. Mataupu tau tamaoaiga: O le aofaiga o tupe teufaafaigaluega e tusa ma le 270 piliona RMB (tusa ma le US$40 piliona), lea e sili atu le taugata nai lo le fausiaina o se nofoaafi fou mo felauaiga koale.

A'o ofoina atu e le UHV le avanoa e fa'aliliuina ai le malosi fa'afouina mai nofoaga mamao e tele le avanoa mo fa'apipi'i tetele o le malosi o le matagi ma le photovoltaics.O loʻo taʻua e le SGCC se gafatia gafatia mo le malosi o le matagi o le 200 GW i le itulagi o Xinjiang.

Sichuan D&F Electric Co.,Ltd.i le avea ai ma taʻutaʻua taʻutaʻua mo mea faʻapipiʻi eletise, vaega faʻapipiʻi eletise eletise, paʻu pasi laminated, paʻu paʻu paʻu paʻu ma paʻu pasi fetuutuunai, oi matou o se tasi o faʻatauga autu mo vaega faʻapipiʻi ma pa pasi laminated mo nei galuega faʻasalalau UHVDC setete.Mo nisi faʻamatalaga, faʻamolemole asiasi i laʻu upega tafaʻilagi mo nisi faʻamatalaga e uiga i oloa.


Taimi meli: Ian-01-2022